Nomineringar!

Nominera till Oppositionsråd, till Kommunstyrelse och Romska Rådet

Nomineringsanmodan: Oppositionsråd

Vi utlyser härmed ett uppdrag som oppositionsråd för Vänsterpartiet i Malmö.

Vänsterpartiet i Malmö har rätt till ett kommunalråd i opposition. Eftersom kommunalrådslönen är så hög i Malmö stad delar vi vårt oppositionsråd på två personer. Det innebär att uppdraget är på 50% men att det förväntas heltidsarbete.

Oppositionsråd är ett förtroendeuppdrag som innebär rätt till tjänstledighet enligt lag. Uppdraget innebär att vara en av våra främsta talespersoner i kommunpolitiken. För att kunna fullfölja uppdraget bör den som kandiderar nu ha en plats i kommunfullmäktige, men det är inget krav för uppdraget. Oppositionsrådet ska företräda oss i debatter, i kontakt med media, på studiebesök, i besök hos olika organisationer med mera. Det innebär också ett ansvar för att utveckla vår lokala politik samt att stödja våra nämndspolitiker i deras arbete.

Nomineringsanmodan: Ledamot till kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen leder och samordnar kommunens arbete och yttrar sig i alla frågor som kommunfullmäktige ska besluta om. Kommunstyrelsen har också uppsikt över kommunal verksamhet och kommunala bolag.

Nomineringsanmodan: Ledamot i Malmö stads råd för den nationella minoriteten romer

Malmö stads råd för den nationella minoriteten romer (romska rådet) håller överläggningar om övergripande frågor som rör den romska minoriteten i Malmö. Rådet består av sju ledamöter och sju ersättare valda av romska föreningar samt sex politiska ledamöter från olika partier och sex ersättare valda av Kommunstyrelsen.

Nominering till ovan uppdrag sker till [email protected] senast 27 september. Tillträde efter val i fullmäktige 31 oktober.

Frågor besvaras av valberedningen eller gruppledare Anders Skans 072-5559109.

Kopiera länk