Kultur på Rosengård
För oss som växte upp på Herrgården under 90-talets nedskärningar gjorde allt som hände däromkring skillnad. Det var Rädda barnens sommarutflykter, kom i tid för att hinna med bussen som stod vid Rosengårdsskolan. Det var på Rosengårdsbadet, jag vet fortfarande inte hur vi kunde komma in utan föräldrar, när vi var så små. Det var friidrott på idrottsplatsen och det var Drömmarnas hus.
Ett vitt hus mitt på en grön äng där det hände så mycket. Kreativitet, teater, pirater, skattjakter, och allt det lilla extra som gjorde min barndom magisk.
En verksamhet som genom åren fortsatt bidra till att många barn och unga fått ta del av en fantastisk kulturverksamheten. Genom att satsa pengar på kulturverksamhet i Rosengård investerar man i barnens personliga och intellektuella utveckling och en fritidsaktivitet som har en positiv inverkan på deras liv. Att ge barn och unga en meningsfull fritid är en starkt förebyggande faktor, för de barn som lever i ett av Sveriges mest utsatta områden. Drömmarnas hus ger således. Vi ställer oss därför positiva till den lösning som tagits fram, att Malmö stadsteater ska ta över drömmarnas hus för att säkra verksamhetens fortlevnad.
Den yttersta högern vill inte satsa på kulturen i Rosengård med argumentet om att det kostar för mycket. Jag håller inte alls med, sociala investeringar ger så mycket mer än vad dom kostar. Jag är glad över att stadskontoret har lyckats hitta en lösning som innebär att Drömmarnas hus får leva vidare. Mot bakgrund av detta så yrkar jag bifall till föreliggande förslag.
Anfal Mahdi (V)