Debatt

Orwa Kadoura med Hand i hand

Varför ingår Vänsterpartiet inte i styret i Malmö?

Det är frågan och också det som diskuterades när föreningen Hand i hand bjöd in vår aktivist och styrelseledamot Orwa Kadoura för att svara.

Här är ett utdrag från seminariet:
Vänsterpartiets gick till val på att lyssna till folkrörelser och på det som är viktigt för Malmöborna. Vi är ett parti som vill skapa ett Malmö för alla – inte bara för de rikaste.

I Malmö kommer det nya styret att skära ned på välfärden- förskolor, skolor, omsorg och socialtjänst. Vänsterpartiet kan inte gå med på det, eftersom det strider mot allt vi står för.

Vi är besvikna, men för oss är politikens innehåll det viktigaste. Vi är ett socialistiskt parti som inte slåss för att få fina poster. Och vi varken kan eller vill sätta oss i ett styre som levererar högerpolitik.

Nedskärningarnas storlek landar på 265 miljoner kronor och kommer att drabba de som redan nu har svårt att få ihop ekonomin.
Skulle vi istället höja skatten med 35 öre – vilket motsvarar ca 57 kr för någon som tjänar 25 000kr i månaden – skulle vi slippa nedskärningar och minska klyftorna.

Vi kommer fortsätta vårt parlamentariska arbete med att lägga socialistiska, antirasistiska och feministiska förslag för att förbättra för alla Malmöbor. Vi slutar inte kämpa!

Vi kommer att organisera alla hundratals nya medlemmar och fortsätta bygga en rörelse för ett mer jämlikt Malmö.
Vi fick 13.6 procent av Malmöbornas förtroende och vi tänker förvalta det, såväl kommunalt som nationellt.

Inom migrationspolitik kräver vi permanenta uppehållstillstånd där väntetiden kortas ner.
Integration kräver arbetsmöjligheter som passar alla.
Rasism och orättvisa ska bekämpas i arbetslivet.
Malmö stad ska vara förebild som som arbetsgivare och sträva efter att minska klyftorna. Därför kan vi inte ingå i ett styre som går högerns ärende.

Kopiera länk