Kommunalpolitik

Motarbeta Tidöavtalet

 

Tidöavtalet är inte svensk lag, tack och lov får jag väl tillägga. Det är ett politiskt dokument underskrivet av några partiföreträdare inget mer. Tyvärr vet vi att det är en politisk vilja som riskerar att bli lagstiftning och konkreta beslut, men det finns ännu tid. Vi har skrivit denna motion för att i flera förvaltningar har man redan börjat anpassa sig till Tidöavtalets förslag.

Vi vill istället att Malmö stad i alla sammanhang påpekar och driver opinion för våra egna tidigare och nuvarande ståndpunkter om barnrätt, alla människors lika värde och en säker rättsstat.

Detta vill vi att stadens hela verksamhet hela tiden ska lyfta fram i argument mot Tidöavtalets rasism, människofientlighet och klasshat. Vi vill att det ska vara allas uppgift att ständigt lyfta fram humanism och jämlikhet när andra förslag presenteras.

För att förhindra den katastrofala utvecklingen som Tidöavtalet vill uppnå krävs samling, jag trodde att det politiska styret i Malmö hade åtminstone de ambitionerna. Men nej så det är inte, det är skrämmande.

 

Foto Emmalisa Pauly

Kopiera länk