Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Stöd kampen för kvinnors rättigheter i Iran på den internationella kvinnodagen!

7 mars, 2023 @ 18:00 - 20:00

44 år efter revolutionen 1979 möter vi en total kollaps av ekonomi, politik och social situation i Iran. Det förtryckta iranska folket; kvinnor och frihetsälskande ungdomar har med livet som insats kommit ut på gator och torg i hela landet och förvandlat gatorna till historiska och avgörande mötesfält för att få ett slut på rådande inhumana omständigheter trots brutal behandling av den diktatoriska regimen. Iranska kvinnors, studenters, elevers, arbetares, konstnärers, sexuella minoriteters, hbtq+, författares och folkets protester i hela landet har fått ett sällsynt internationellt stöd.

Denna kamp är en protest mot: kvinnohat, könsdiskriminering, ekonomisk otrygghet, slavarbete, fattigdom, religiös- och etnisk diskriminering. Dessa protester är en revolution mot alla sorters religiös eller icke-religiöst förtryck som har tvingats på iranska folket under de senaste hundra åren. Vi vädjar alla frihetsälskare som kämpar för jämlikhet och frigörelse i hela världen; att med full kraft stödja det iranska folkets kamp för befrielse från alla sorters orättvisor och för att förverkliga deras starka önskan till frihet, glädje och ett värdigt liv.

Den internationella kvinnodagen, 8 mars, är en viktig dag för att visa solidaritet med alla kvinnors kamp i världen för frihet och jämställdhet.

 

Välkommen till ett panelsamtal där iranska kvinnor informerar om den nuvarande situationen i Iran, pågående protester samt framtidsvisioner!

Datum: 7 mars 2023

Tid: 18.00 fika och mingel

18.30 samtalet startar

20.00 samtalet avslutas

Plats: Poeten på hörnet

 

Medverkande:

Casey Vendel
Mahdieh Golroo
Iran Daniali
Soudi Shakib
Fariba Vaziri-Sani

 

Samtalet förs på svenska och engelska, med möjlighet till översättning

Arrangörer: Vänsterpartiet Malmös internationella utskott, Ungvänster Malmö, Kvinnorättsförbundet, Abf Malmö

Detaljer

Datum:
7 mars, 2023
Tid:
18:00 - 20:00

Plats

Poeten på Hörnet
Södra Förstadsgatan 65 B
Malmö, 214 20 Sverige
+ Google Map
Telefon:
040-96 64 67
View Plats Website