sida

Skänk en gåva

Du kan stödja Vänsterpartiet genom att skänka en månadsgåva. Genom att skänka en eller ett par tior i månaden gör du det möjligt för oss att fortsätta arbeta för ett jämlikt samhälle – varje dag. För många utgör det en liten summa, men för partiföreningen betyder det mycket. Alla bidrag är viktiga och gör skillnad.

Så tänker vi kring pengar och gåvor

 • I Vänsterpartiet Malmö arbetar vi efter principen att alla våra anställda har ungefär samma lön. Därför betalar våra kommunalråd, riksdagsledamöter och politiska sekreterare partiskatt. Alla vår förtroendevalda betalar också partiskatt på sina arvoden.
 • Partiskatten är viktig av två skäl: För det första anser vi att folkets företrädare inte bör leva på en nivå som skiljer sig alltför mycket från medborgarna. För det andra är partiskatten en viktig inkomst för partiet som bidrar till att öka partiets självfinansiering.
 • Våra pengar går aldrig till alkohol eller vidlyftig representation. Våra förtroendevalda dricker heller aldrig alkohol på skattebetalarnas bekostnad.
 • Vänsterpartiet tycker att politikerlönerna är för höga och motionerar varje år – i Malmö Stad såväl som i riksdagen – om att de ska sänkas.
 • Partiskatten innebär att man inte kan bli rik på att vara politiker för Vänsterpartiet. Partiledaren Nooshi Dadgostar tjänar till exempel cirka 33 000 kr efter skatt, att jämföra med de andra partiledarna som har en lön på över 100 000 kr i månaden.
 • Vi tar inte emot gåvor från företag, riskkapitalbolag eller andra som vill påverka vår politik.

Anmäl dig som månadsgivare direkt här (du behöver ett mobilt bank-ID)

eller fyll i intresseanmälan nedan så skickar vi hem mer information och en anmälningsblankett.   

  Skänk en engångssumma via bankgiro

  Du kan även sätta in pengar direkt på vårt bankgirokonto. Sätt in gåvan på BG 5434-4015 och märk betalningen med ”gåva”. Tänk på att vid ett eventuellt bidrag på 20 000 kr eller mer redovisas givarens namn öppet.

  Skänk med Swish

  Med Swish kan du enkelt skänka en summa via din mobil. Vårt Swish-nummer är 123 173 33 85 och mottagaren är Vänsterpartiet Malmö.

  Kopiera länk