Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Drama som kraft att förändra

april 11 @ 17:30 - 19:45

Kursledare: Nils Jarnehall
3 kurstillfällen, torsdagar : 11/4, 18/4, 25/4. 17.30-19.45

Kom och var med och utforska Din och andras kreativitet i arbete med Dramaövningar, Rollspel & Forumteater. Vi testar olika kreativa övningar i grupp och lär oss mer om oss själva och varandra. Vi provar bland annat praktiska värderingsövningar med syftet att närma oss samhällets och världens orättvisor, klassystem och rasism. I Forumteater-spel testar vi att hantera och utvärdera konflikter och hitta på förslag till lösningar för dem – i världen, i vår stad och i oss själva. Vi diskuterar och tycker till, utmanar oss och utvecklas. Vill gruppen kan vi skapa någon form av föreställning för andra att se och få diskutera kring. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare är auktoriserad dramapedagog NILS JARNEHALL med 30 års erfarenhet av Dramaarbete. Nils undervisar på heltid runt om i Malmö och Skåne. Han är även utbildad i Klassisk Balett och Pantomim.

Träff 1 : ”Grundläggande Drama som ett sätt att kommunicera och utforska sin kreativitet”.

Grundläggande Dramaövningar av olika slag.

Träff 2 : ”Socialt Rollspel i teori och praktik”.

Vi testar att improvisera fritt kring olika sociala situationer i vårt samhälle som innefattar statusskillnader, rik och fattig, normer och värderingar samt samhällskritik. Hur ser vårt samhälle och vår värld ut ? Och hur skulle den kunna se ut ?

Träff 3 : ”Forumteater – de förtrycktas teater”.

Vi testar några forumspel med utgångspunkt från Augusto Boal och hans idé om ”De Förtrycktas Teater”. Vi skapar konflikter som vi ser i världen främst hos marginella grupper och provar att föreslå olika ”lösningar” för dessa via rollspel.

Lokal : Stora salen, ABF-huset

Detaljer

Datum:
april 11
Tid:
17:30 - 19:45

Plats

ABF
Spånehusvägen 47
Malmö, Sverige
+ Google Map