Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Facklig-politisk grundcirkel, andra träffen 25 jan

januari 25 @ 18:30 - 20:00

Arbetsplatsarbetet är en av grunderna i Vänsterpartiets politik. Fackliga utskottet anordnar en cirkel på tre träffar om grunderna i fackligt arbete och Vänsterpartiets fackliga politik.  

Underlag för cirkeln är partiets dokument ”Vänsterpartisters arbete i fackföreningarna” som finns på finns på Vänsterpartiets digitala studieplattform Learnifier. Registrera dig gärna på plattformen och se vilka andra kurser som finns där också: vansterpartiet.learnifier.com

Inom ramen för kursen går vi igenom erfarenheter som gjorts i partiets fackliga nätverk. Dokumentet (och kursen) är en sammanställning av olika frågor inom ramen för ett perspektiv på det fackliga engagemanget, där den viktigaste utgångspunkten är engagemanget på arbetsplatserna.

Hur bedriver man ett effektivt, framgångsrikt fackligt arbete, som bidrar till att du och arbetskamraterna blir starkare som kollektiv? Vad är bra att tänka på i motsatsförhållandet till arbetsgivaren, och vilka problem kan man stöta på i den fackliga organisationen? Vad kan det innebära att vara fackligt aktiv och vänsterpartist? Och hur kan man förhålla sig till det fackliga, respektive det politiska (som ibland hänger ihop, samtidigt som det ibland rör sig om olika arenor)?

Facklig verksamhet, och förutsättningarna för den, kan variera mycket på olika arbetsplatser och i olika fackförbund. Ändå finns mycket som är allmängiltigt. I det här dokumentet (och kursen) har vi sammanställt några av dom frågor vi upplever är viktiga. Det betyder inte att sista ordet är sagt, och du kommer säkert ha egna synpunkter, utifrån egna erfarenheter. När du har genomfört kursen är det ändå vår förhoppning om att du ska ha fått med dig något som kan bidra positivt i ditt eget fackliga engagemang.

Inga förkunskaper krävs. Alla medlemmar och sympatisörer hälsas välkomna!

Anmäl dig till: [email protected]

I samarbete med ABF

Detaljer

Datum:
januari 25
Tid:
18:30 - 20:00

Plats

Vänsterns hus
Nobelvägen 51, 214 33 Malmö
Malmö, Sverige 21433 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0769384431
View Plats Website