artikel

Vi minns Novemberpogromen

Nej till fascism och antisemitism- då och nu! Låt det aldrig hända igen!

Den 9 november eller det som kallas kristallnatten, vandaliserade nazisterna i hela Tyskland judiska butiker, brände böcker, slog ihjäl människor och krossade fönster och glas så att månens ljus visade gator av glittrande glasskärvor.  Vi träffas för att minnas alla de offer som har mördats men också för att komma ihåg historien. För att glömma historien kommer alltid att leda till dess upprepning.

Idag ser vi att rasistiska och antisemitiska åsikter ökar genom att högerextremismen och rasismen har tagit sig in i regeringen, vilket hotar individer och minoriteter. Ett samhälle där lärare ska ange sina elever, där barn inte ska känna sig säkra att få vård, där människor tvingas leva i utanförskap. Vi har idag ett parti med nazistiska rötter som bestämmer över regeringen och Sveriges politik. Det är ett direkt hot mot demokratin och minoriteters rättigheter.

Den 9 november kl 18.30 samlas vi på Möllevångstorget. Vi är alla både arga och ledsna men det är vår plikt är att aldrig glömma och alltid tillsammans fortsätta kampen mot rasism, antisemitism och fascism.

I samarbete med ABF, Kvarnby folkhögskola och Ung Vänster.

Kopiera länk